• 2000 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo
  • 14 gün içinde iade hakkı
  • Güvenli Alışveriş
TAR 91 Kifidis-Chf Kol Askısı
Gri-Lacivert
425.00 TL
TAR 92 Kifidis-Chf Belden Kemerli Kol Askısı
Beyaz / White
195.00 TL
MFT06001-06005 Ekonomik Kol Askısı
Mavi / Blue
250.00 TL
TAR 96 Kifidis-Chf Kol Askısı
Gri-Lacivert
650.00 TL

Kol Askısı

Kol askısı; kullanım amacına göre kolun, omzun, boynun ve omuriliğin desteklenmesi için doktor önerisi ile kullanılabilmektedir. Medikal sağlık ürünleri arasında sıklıkla kullanılan kol askının işlevi, kolu vücuda sabitleyerek kolu ve omzu hareketsiz bırakmaktır. Kolun ve omzun kol askısı ile hareketsiz kalması, kolda ve omuzda bulunan kasların kullanılmayarak daha hızlı iyileşmesini sağlamaktır.

Kol Askısı Neden Kullanılır?

 

Kol askısı, kol kemiğinin, bileğin, omzun aldığı hasarı azaltmak için kullanılır. Omuzdan bileklere kadar hareketsiz kalan uzuv bölgesinin daha az zarar görmesi hedeflenmektedir. Hareketin sağlanmaması için kol vücuda daha yakın ve sabit tutulur.

Kol Askısı Hangi Durumlardan Sonra Kullanılır?

 

Yaralanmalar, darp, düşmeler, ameliyatlar, hatta boyun tutulmalarının kol omuz ve kol kaslarına zarar vermesi durumlarında kol askısı kullanılması gerekebilmektedir.

Kolu dengeleyen ve zarar gören bölgesinin daha kısa sürede iyileşmesini sağlayan kol askısı, dokuların iyileşmesine de zaman tanımaktadır. Kullanılmayan ve hareketsiz bırakılan dokular kendilerini daha hızlı yenileyebilmektedirler.

Kol askısı mutlaka doktor kontrolünde kullanılmaya başlanmalıdır.

Kol Askısı Çeşitleri

     Pratik kol askısı,

     Süngerli kol askısı,

     Neopren kol askısı,

     Hava yastıklı kol askısı,

     Yastıklı kol askısı,

     Fileli kol askısı

Kol Askısı Hangi Özellikte Olmalıdır?

Kol askısı seçerken nelere dikkat edilmelidir sorusunun cevabı, tıbbi destek ürünü olduğu için oldukça önemlidir.

Kol askısı seçerken askı boyunun ayarlanabilir olması çok önemlidir. Askı boyu ayarlanmayan kol askıları her üst vücut ve kol uzunluğuna uyum sağlayamayabilir. Kol askısı takılmadan önce mutlaka uzunluğu kullanacak kişiye göre ayarlanmalıdır.

Kol askısında kullanılan materyalin esnekliği, vücut ısısına etkisi ve basınç özelliği önemlidir. Çok esneyen kol askıları kolu hareket ettirebileceği gibi tamamen alçı gibi kaskatı duran kol askıları rahatsızlık verecektir. Çok ince veya çok kalın kumaştan üretilmiş kol askıları kolun ısısını korumayacak belki de terlemesine veya üşümesine neden olacaktır.

TAR 96 Kifidis Chf Kol Askısı, kolun istenilen yükseklikte sabitlenmesini sağlamaktadır. 3 mm kalınlığındaki neopren malzemesi vücut ısısının korunmasını ve gerekli basıncın uygulanmasını sağlamaktadır.

Kol askısının bedeni de kola tam uyum sağlaması için önemlidir.

Bandaj Kol Askısı

Bandaj kol askıları, kolun hem hareketsiz kalmasını hem de vücuda birebir mıknatıs gibi sabitlenmesini sağlamaktadır. Kullanım alanlarına göre; omuz ve dirsek incinmelerinde, kürek kemiği kırıklarından sonra, radyal kemik kırıklarında, hemipleji veya brakial pleksus yaralanmalarından sonra doktorlar tarafından önerilmektedir.

Bandaj kol askısında beden daha çok önem taşımaktadır çünkü gövdeyi tamamen sarmaktadır.

1385 Thuasne Velpo Bandaji Hopital STD bandaj kol askısı, 1-2-3 bedenleri ile vücudunuza tam uyum sağlamaktadır.

Kol Askısı Ne Kadar Süre Kullanılır?

Kol askılarının kullanım süresi tedavi sürecine göre değişmektedir. Kesin süreyi doktor önerisi belirlese de kol askıları ortalama 4-6 hafta boyunca kullanılmaktadır. Kullanım esnasında gece ve gündüz kullanımı yine doktor tarafından belirlenmektedir.

Kol Askısı Gün İçinde Çıkarılır Mı?

Kol askısının gün içinde çıkarılıp çıkarılmayacağı, günde kaç saat ve hangi aktiviteler esnasında kullanılması gerektiği doktorunuz tarafından belirlenmelidir. Eğer kolun otururken masa vb. eşyalar üzerinde destek alarak hareketsiz kalması tedavi sürecinizde uygun ise, kol askısını masa başı çalışırken, yemek yerken çıkararak kolunuzu sabit tutabilirsiniz.

Kol askısını takıp çıkarmanız durumunda vücudunuzun gerilmemesine dikkat etmenizde fayda var. Kol, sırt, omuz kaslarınızı ne kadar esnek tutabilirseniz ağrıyı hissetmenize o kadar engel olacaktır.